Waarom de routes van Damster Wandelingen ook gezond zijn

Dat de speurwandelingen van Damster Wandelingen een leuke activiteit zijn, dat wist je natuurlijk al. Niet? Dan wordt het tijd om daar zelf achter te komen. Maar dat ze ook nog eens gezond zijn, dat is misschien nieuw voor je.

Wandelen + puzzelen = perfecte combinatie

Neuropsycholoog Erik Scherder schreef verschillende artikelen over het fit houden van je brein. Welke activiteiten hieraan bijdragen? Wandelen en puzzelen! Wanneer je een puzzel maakt helpt je dit om je geheugen te trainen en houd je je brein fit. Puzzels waarbij je wordt uitgedaagd, zijn ontzettend goed voor je hersens. En daar heb ik natuurlijk wel voor gezorgd.

Als je een puzzel maakt, dan combineer je de creativiteit van de rechter hersenhelft met het logische nadenken van de linker hersenhelft. Je maakt in je hoofd een mogelijk oplossing, die je vervolgens in de praktijk uittest. Dit zorgt ervoor dat je beter wordt in probleemoplossend denken. En dat is niet alleen handig tijdens het puzzelen maar ook in het dagelijks leven.

Ook genoeg bewegen is belangrijk om je hersenen fit te houden. Een klein rondje van ongeveer 30 minuten is al genoeg. Het is goed voor je fysieke en mentale gezondheid. Na een ommetje ben je productiever en je krijgt er energie van. Verder verbetert het ook nog eens je creativiteit.

Speur jezelf fit

Tijd dus om jezelf fit te speuren. Naast bovengenoemde gezondheidsreden is het natuurlijk ook nog eens een leuke activiteit. Je bent lekker buiten, verkent de straten van Appingedam en speurt erop los. Als dat niet het ideale uitje is, dan weet ik het ook niet meer 😉

Vergelijkbare berichten